Som ett brev på posten

Imorses/förmiddags gick jag runt som en godissugen gravid kvinna och letade i skåp och lådor efter nått gott. Jag hittade både ostbågar och läsk men det var liksom inte det jag var sugen på. Så jag letade en stund till utan resultat. 

Men så kom posten. 
 

Jag tänkte att den där Rikard Sjöberg han är allt bra han. Men hur fanken visste han att jag va sugen på choklad??! 

Triumf..

Triumfen lyser i mitt ansikte! 
Snöret har i två dagar i rad lyckats somna i sin säng utan att morsan är närvarande. Snöret brukar annars vilja somna tätt, tätt intill sin mamma och endast då kan hon gå med på att sova i ett par minuter. Men alltså, helt själv.  Hon har bytt ut mig mot Ninen. Hennes gosekanin. Så nu ligger hon tätt, tätt intill Ninen. Gärna för mig! 

Jag tror att detta medförde en separationsångest i natt. För mamman alltså. Jag har nog vaknat minst tio gånger i natt och undrat vart Snöret är. (Även om hon mestadels sover i sin säng nattetid så vaknar hon oftast en gång och jag hämtar henne och lägger henne i våran säng). Yrvaket har jag satt mig upp för att leta efter henne i sängen, (Man kan hitta Snöret lite varsom i vår säng) tills jag kommit på att hon inte har vaknat ännu. Jag tillochmed tallade på Sambon vad i tron om att det var Snöret som lagt sig i fotändan. 
Hm, det här är nog nyttigt för mamman.

Hipp hipp HURRA!

Tiden går såå fort när man har roligt. Hon är redan 11 månader mitt lilla Snöre. 

Lätt de bästa 11 månaderna i mitt liv. (No shit)


Denna bild är tagen precis för ett år sedan. 28april 2012
En månad innan Snöret föddes. 
 

Charmigt värre, Snöret har ätit ett chokladkex.. Mmm, gott! 
 

Snöret och hennes mamma (eh jag alltså)
 

Snöret ute på prommis.
Bollen har hon ärligt stulit från hunden. Nöjd!

Lakan alternativt brudklänning

Jag börjar känna ett styng av panik i kroppen. 
Jag gifter mig i sommar och har klännings-issues. Har beställt en som är alldeles förstor och den kanske kommer att passa till sommaren. Jag har även beställt en som är alldeles för liten och en lär ju absolut inte passa till sommaren. 
Jag funderar starkt på att ta ett laken, måtta ut vart mitten är, klippa ett hål stort nog för att få genom huvudet och sätta ett band i midjan. Brudklänning as good as any. Eller så går jag naken. Vilket som.

Det bara är så, graviditet och bröllop passar inte ihop. Jag vet inte va jag tänkte på. Jag kommer ju heller inte undan, en har ju ofrivilligt allas blickar mot sig. Kanske kan gömma mig bakom vigselförrättaren, alternativt bakom  fästmannen. Det är en möjlighet.

Allmän utdelning

Om alla här kunde ta en liten del av det snor jag förvarar i min lilla näsa så skulle jag kanske bli frisk. Jag snorar och snörvlar och har snarkat så mycket inatt att jag är på dåligt humör. 

Det vore att underlätta vardagen för mig. 

Tack på förhand // den snorige

Cravingsen flödar.

Sitter med den nya favoriten caffèLatte-glass i ena näven och en STOR sked i andra. Samtidigt kikar jag på recept till kladdkaka.

Nej jag är inte alls "flöt-sögen". Inte alls. 

Matte C, 3, R, Q, 89, Yrrol eller vad de nu har döpt det till

Jag har varit inne på att plugga ett bra tag nu, skola om mig till något annat än undersköterska. Jag vet inte riktigt än till vad. (Däremot är det lätt att säga vad jag inte vill bli.)
Men oavsett vad jag än väljer att plugga så har jag inte rätta behörigheterna för många utav utbildningarna. Till exempel har jag "bara" matte B med mig från gymnasiet. Vilket jag behöver iaf en till nivå. 
Jag har nu under min föräldraledighet tänkt att jag ska försöka plugga upp iallafall matematiken på distans. 
Jag har sökt, med och utan lykta, google-sida upp och google-sida ner. Skickat efter information. Jag har varit in till komvux i Karlstad. Men nej. Vad jag har förstått så finns inte kursen MatteC på distans att finna någonstans. 

Under tiden jag letade hittade jag en utbildning på komvux som jag ville gå. Men efter att ha pratat med studievägledare tyckte de att de att det var mycket onödigt av mig att gå den utbildningen eftersom den motsvarade ett gymnasieprogram. Och de gymnasiepoängen har jag redan. Även om det var en helt annan utbildning än den omvårdnadsutbildning jag har i ryggsäcken. Jag återgick då till att söka efter MatteC på distans. 

Efter ett tag tröttnade jag. Jag letade upp en studievägledares mailadress och skickade denne ett upprört mail. Ett mail där det stod att MatteC hade de säkert stoppat upp där solen inte lyser eftersom jag inte hittar den nånstans. (Okej, kanske inte riktigt så..)
Jag fick ett svar att matteC bytt namn, till matte3.

Så nu har jag enkelt som en helst hittat en distanskurs matte3 så nu ska här pluggas till hösten..

Borttappat Snöre

Scenario:

Mamman måste springa till toaletten och kissa, kvar lämnas Snöret där hon står för att mamman får relativt bråttom (Har en liten en som trycker på blåsan). Under tiden mamman kissar blir det väldigt tyst. Tystnad brukar i regel betyda djävulskap.

-Snöret! ropar mamman
..tystnad..

-Snöret! ropar mamman igen
..tystnad..

Mamman letar i sovrummet, vi har en helkroppsspegel därinne som brukar kunna locka. Inget Snöret att skåda. 

-Snöret! ropar mamman åter
..tystnad..


Mamman leter i vardagsrummet inte heller där finns Snöret.

Mamman blir lite rädd att antingen källardörren ska stå öppen (trappa ner+Snöre=dålig kombo) eller att grinden ut till hallen ska stå öppen (trappa upp+Snöre=dålig kombo). Men nej, mamman kan pusta ett slag, båda är stängda. Pjuh. 

-Snöret! ropar mamman, nu lite mer oroligt
..tystnad..

Mamman letar i köket. Finns inget Snöre där heller.
Mamman går in på badrummet för att se om hon är dement och Snöret följde med henne när hon var in å kissa. Men icke. 

-Snöret!!!!!!!! ropar mamman nästan gråtandes
-Aahahaaaaiiooaahoihoho ropar Snöret tillbaka. Innefrån köket, fast mamman var dit å kolla alldeles nyss. 

Mamman går in i köket igen men Snöret är inte där. 

-????????????, säger mamman
-Ejej (Hej hej på Snöriska) 

Snöret i skafferiet

Mamman tar sig en kik in i skafferiet och där sitter Snöret och myser. 

Matförgiftning

Alltså vilket dygn vi har haft här hemma. Jag och min sambo har turats om att gå på vår enda toalett. Som tur var(?), drabbades jag av matförgiftningen lite tidigare än honom och kunde således springa varje timme på natten och han på dagen.
Jag kan villigt erkänna att jag tycker aldrig så synd om mig själv som när jag är magsjuk och matförgiftning var tillochmed några snäpp värre. Det har varit SÅ synd om oss och speciellt mig (såklart, dah!). Men att vara så här dålig är absolut ingenting att gnälla över. Så länge man inte har ett 11månadersSnöre som inte har någon som helst förståelse för att mamma och pappa är sjuka. Å andra sidan så är matförgiftning blandat med ett 11månadersSnöre inte heller något att gnälla över.. Så länge man inte är gravid också. Bebben därinne har bett tarmarna att hålla käften(Antar jag). Tarmarna därinne har liksom inte lyssnat på hen(Antar jag). Bebben därinne har då sparkat hejvilt inne i magen för att ge tarmarna på moppo(Antar jag). Tarmarna därinne har då låtit om än värre(Antar jag). Vi kan säga att det är som en ond spiral med arg bebbe som inte får sova och mammas matförgiftade stackars tarmar.  
Ont i magen, lite feber, en kräkning och flera ton skit senare får jag nog friskförklara mig själv. Jag drack till och med en MEGAGOD kopp kaffe i morse. Funderar på att göra en balja till nu.

Tänkte bjuda på en passande bild men jag tror att jag besparar er den... 

 
Istället bju'r jag på en frisk mig

Grillat!

Då var årets första grillning avklarad. Det blev helgrillad ytterfilé, grillade vitlöksostsfyllda champinjoner, potatissallad, vitlöksbröd och massa grönsallad. (Jo, vi stinker vitlök. Tur jag har mitt på det torra! (Alltså jag har redan karl, slutdejtat.)) 
Det är på något sätt högtidligt. Vi satt dessutom ute på altanen och frös, det hör ju till. 
Ska jag vara ärlig så är jag mest intresserad utav salladen. Den tycker jag är godast på bordet. Å andra sidan kan jag ju äta sallad året runt.
Men ändå, det är ju något speciellt med första grillningen. 

Välkommen på zoo

Nu har det ju gått ett tag sedan skandalen i Eskilstunazoo uppdagades. Så jag tänkte prova lyckan och starta ett här hemma. 


Utbudet av djur som går att skåda i hemmet är för närvarande: 

- Svartmyran (Lasius niger)
Välkommen in, men stå inte för länge i hallen. Hela du kan bli täckt med myror från topp till tå. Jag var dock nyss ut och dödade ett par hundra med en toffla men det ska nog inte vara någon fara. Myror har ju en tendens att vara flera miljoner i en familj, stack, stim, flock eller vad det nu heter. Som bonus för besöket till vårat zoo är det helt fritt att ta med sig myror härifrån. Du får ta hur många med dig du vill. Promise! 
Äter: Allt?

Spindlar (okänd megastor art)
Jag upptäckte igår medan jag sminkade mig att vi fått ännu ett exotisktjur till vårt zoo. Jag har en stor låda med smink i som jag stack ner handen i och det var väldigt nära att blodvite uppstod. Jag tyckte då att jag var nog tjusig i det smink som jag redan applicerat och stängde byrålådan om sminket låg i. Tills min svärfar kom, då grät jag en skvätt och fick honom till att spola ner den i toaletten. 
Antingen lyckades han inte spola ner den ordentligt eller så har spindeln hela sin släkt i vårt hus för i morse hittade vi en till i en kastrull i köket. Måste jag ens säga att det är fritt fram att ta även dessa djur med sig hem?
Äter: Människor
Notera storleken på spindeln, lika stor som locket som ska sitta på en penna.
De ovälkomna men ack så vanliga dammråttorna (pulvis rattus)
Dessa är väl kanske inte så exotiska men de kan ju vara intressant att få uppleva och studera på nära håll. Javisst, de kanske finns i ert hem med men har du verkligen tittat nogrannt på en dammtuss nångång, Akta bara så att den inte bits. Kan få dig att nysa också. 
Äter: ? Äter dem överhuvudtaget?
 
- Hundarna (Canis)
De här två godsakerna följer dig vart du än går. Vare sig du vill eller inte. Sätt inte på dig den allra finaste kostymen du har då dessa tenderar till att vara rätt skitiga nu på vårkanten. Till skillnad från de andra djuren vill vi väldigt gärna ha dessa kvar.Vi har ju bara två av dem?!
Äter: Hunmat och allt annat snask som man ger dem. 
 
Håll tillgodo. Djurutbudet ökar säkerligen nu på våren. Arter som vi tror är på ingång, silverfiskar, gråsuggor, myggor, getingar etc. 

Tips till er kvinnor med växande bakdel

Som gravid är det inte bara magen som växer. Hela kroppen sväller. Det kan kännas, upplever jag, som något av ett hån när man inser att trosorna börjar att bli för små. En sätter på sig sina hel-stjärts-trosor och karln undrar om man gått å köpt string.
NEJ, JAG HAR INTE KÖPT STRING. DET ÄR RÖVEN SOM HAR VÄXT!

Så antingen kan man gå med skavtrosor eller köpa nya tänker ni. 
Nej nej, helt fel säger jag. Börja istället använda killens kalsonger, vilket innebär i slutet att det är han som får köpa nya kalsonger, i samma storlek som innan.

It's a win/win-situation helt enkelt. 
Du behöver inte dra ansiktet (eller rumpan) i förnedring och köpa en större storlek trosor och han får utökat sitt förråd kalsipper.
Det befintliga förrådet är säkerligen full i hål dessutom så man gör bara sin karl en tjänst.
 
Observera att detta gäller bara om karln har större stjärt än du sen innan. Katastrofen blir liksom ett faktum om man redan har större stjärt, innan-växa-stadiet, och försöker klämma på sig de ännu mer försmå kalsongerna. 
 

Har man ingen karl kan går det lika bra med flickvän/fru eller ens förälder, syskon, granne, lärare, snabbköpskassörskan etc.

Eller bara acceptera att man fått en större sätesmuskel och  fylla på sitt eget trosförråd 

Magbesvär, redan..

Jag har ett litet dilemma som jag vet också kommer växa sig större i och med att magen blir större. 

Snöret är 11 månader gammal och sover således fortfarande i spjälsäng och kommer göra det också under hela graviditeten. Botten på sängen har flyttats ner längst ner så att hon inte kan få för sig att klättra ur sängen. 
Jag är inte så lång, blott 1,63 når jag. 
Tilläggas ska också att Snöret somnar alltid antingen i famnen på mig eller i våran säng och behöver då alltid lyftas ner i sin säng. 

Nu till dilemmat. Magen tar i kanten på sängen! Jag kommer inte riktigt ända ner i sängen med henne vilket resulterar i att jag måste släppa henne en liten liten bit ovanför. Självklart inte så att hon slår sig eller något sådant men landningen blir ju heller inte riktigt lika mjuk som för en månad sedan. En får se till att hon verkligen sover innan en släpper ner henne där. En liten duns gör så lätt att hon vaknar. Värre lär det också bli.

Jag har ett par förslag till en eventuell lösning. 

-Såga till en rundning på ena sidan av sängen så jag kan stoppa in magen där när jag böjer mig ner. nackdelen är då att ungen kan klättra ur på den sidan. 

- Ställa mina högsta klackar bredvid sängen så är det bara att kliva i dessa innan. Jag blir ju trots allt en decimeter längre. Men nackdelen är som så att det inte bara att kliva i ett par höga klackar. Speciellt inte med gravidsvullna fötter. Det krävs en del akrobatiska konster antagligen måste jag då lägga ner Snöret. Vart då?!? I hennes spjälsäng? 
 
-Ringa hem pappan varje gång. Hans jobb ligger ändå inte så långt härifrån, ett par kilometer.
Men jag är inte riktigt säker på att pappans chef skulle tycka det vore en praktisk lösning. Antagligen inte.
 

-Tillväxthormon. Det är min sista utväg. Kan ju bara hoppas att det bara är jag som tar åt mig av hormonet och inte bebben i magen. Jag skulle säga det vore högst opassande att klämma ut en tiokilosbebis med skäggväxt. 

Fulltecknad september

Allt jag velat skriva på bloggen de senaste månaderna är:

JAG ÄR GRAVID, SNÖRET SKA BLI STORASYSTER!!

Men vi ville ändå vänta tills vi varit på ultraljud och checkat så allt var bra med bebben.
Allt är bra med bebben, vad vi vet!

Jag är nu i vecka 18+nånting och förväntas trycka ut ungen nånstans runt den 15september. 
Vi har dock ett problem! Min pappa fyller år den 15september. Inte nog med det. Antar att vi i vår familj gillar att ligga runt jul. Bara därför att alla är födda i september, okej inte alla, men en nästan övervägande del.

Vi har:
Svågern M, 6sept
Lillebror N, 11sept
Pappa, 15sept
Systerson 1, 16sept
Lillebror N, (mm har två :D) 20sept
Lillasyster S, 20sept (Ja de är tvillingar)
(Ve och fasa, det känns som jag glömt någon?!)
(Kan ha fel nu men min mormor/morfar/farmor/farfar hade nog också sin födelsedag i september)
(När min plastfarfar levde så hade han sin födelsedag den 25september) 

Chansen att Bebben nu blir ett septemberbarn är rätt stor. (Två veckor åt varsitt håll och vi är fortfarande i september!) Så i september har vi och kommer vi att få fullt upp. Äh va tusan. Tårta är ju gott! 


Septemberbarn?

Ida dahlström utan Ö

idadahlstrm.blogg.se

RSS 2.0